Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری برنا، تیراندازی ایران طی چند سال اخیر به خصوص در بخش بانوان رشد و پیشرفت بسیار خوبی داشته است. آرمینا صادقیان دومین بانوی المپیکی ایران با 17 سال سن، سال گذشته در بازی‌های 2018 جاکارتا عنوان چهارم را به دست آورد و پس از آن با قرار گرفتن در مقام چهارمی مسابقات قهرمانی جهان 2019 برزیل موفق شد پس از نجمه خدمتی دومین بانویی باشد که به المپیک 2020 توکیو راه پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صادقیان با حضور در خبرگزاری برنا در خصوص موفقیت‌های اخیر خود صحبت کرد.

*طی دوسال اخیر پیشرفت بسیار چشمگیری داشتی، دلیل این جهش را چه می‌دانی؟

اولین مدال بزرگسالان من در مسابقات جهانی سال 2017 در مونیخ بود که یکی از سخت‌ترین مسابقات جام‌های جهانی‌ است و شرکت‌کنندگان زیادی حدود دو برابر رقابت‌های دیگر در آن حضور دارند. این جام شاید برای من یک شروعی بود تا بخواهم رکوردم را ارتقا دهم. خداراشکر توانستم سال خوبی را پشت سر بگذارم، با حضور الهام هاشمی اوضاع خیلی بهتر شد و واقعا سهمیه‌ای که گرفتم را مدیون او هستم. اگر هاشمی نبود شاید نمی‌توانستم خودم را از نظر روانی کنترل و فشار مسابقات را تحمل کنم. او یکی از مربیان برتر جهان است و واقعا خیلی به ما کمک می‌کند تا بتوانیم خودمان از  پس شرایط سخت بربیاییم، اگر  ما را همراهی نمی‌کرد شاید اوضاع تیم انقدر روبه پیشرفت نبود. خوشحالم که هاشمی دوباره به تیم ملی برگشت.

*چقدر تمرکز روانی تیراندازان در کسب نتیجه مهم است؟

رشته تیراندازی با اعصاب و روان تاثیر مستقیمی دارد. اگر ذهن ما در مسابقات آرام نباشد یا ذهنمان حتی در تمرینات پرت شود، می‌تواند در مسابقات تأثیر بگذارد. بحث روانی‌ این رشته خیلی کمک می‌کند تا در مسابقه بتوانیم بهتر شویم. مربی همان شرایط مسابقه را در تمرین برای ما مهیا می‌کند تا بتوانیم در رقابت‌ها راحت‌تر تیراندازی کنیم و به نتیجه برسیم.

*چطور شد که توانستید با حضور ورزشکاران باسابقه سهمیه المپیک را کسب کنید؟

این رقابت‌ها آخرین جام جهانی بود که سهمیه المپیک توکیو در آن توزیع می‌شد، واقعا فشاری خیلی زیادی روی همه بچه‌ها بود مخصوصا آن‌هایی که تجربه‌ بیشتری داشتند اهمیت این مسابقه را خیلی بیشتر درک می‌کردند. امیدوارم در مسابقات قهرمانی آسیای قطر بچه‌های دیگر هم بتوانند سهمیه بگیرند و همراه ما و کاروان باشند، چون حضور هرچه تعداد ورزشکاران همراه ما بیشتر باشد، دلگرمی بزرگی است.

*کمبود فشنگ چقدر روی عملکرد ورزشکاران تاثیر می‌گذارد؟

رشته اصلی‌ من تفنگ بادی است و مدت زمان زیادی نیست که خفیف را شروع کردم اما مشکلات فشنگ همیشه بوده است. این موضوع یک مشکل قدیمی محسوب می‌شود ولی خداراشکر با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام می‌شود، سعی می‌کنیم این مشکل را حل کنیم.

*فکر می‌کنی بتوانی انتظارات را در المپیک برآورده کنی؟

تیراندازی همان طور که همیشه گفتیم رشته‌ای است که با یک تیر، یک خطا و یک لحظه می‌تواند نتایج و انتظارات را کاملا برعکس کند. خوشبختانه تا امروز تمرینات خوبی داشتیم و می‌شود گفت که می‌توانیم بهترین نتیجه را بگیریم. بیشتر می‌خواهیم آن انتظارات را از خودمان دور کنیم چون تیراندازی یک رشته ذهنی است و نیاز به آرامش کامل دارد، بدون آن آرامش و با وجود فشار روی ما شرایط سخت‌تر می‌شود. در دوره مسابقات سعی می‌کنیم از خیلی حرف‌ها، انتظارات و ... دور  باشیم تا بتوانیم نتیجه بهتری بگیریم.

*علت اینکه در مدت اخیر بانوان تیرانداز عملکرد بهتری نسبت به آقایان داشتند چیست؟

نمی‌شود گفت که بانوان عملکرد بهتری نسبت به آقایان دارند. شاید در تمام جهان همین‌طور باشد و رکورد بانوان خیلی بالاتر از رکورد آقایان است. همیشه این را دیدیم که در رشته تیراندازی رکوردشکنی بانوان خیلی بیشتر از آقایان بوده است، مخصوصا در ماده تفنگ بادی این مسئله کاملا مطرح دیده می‌شود. می‌تواند دلیلش این باشد که خانم‌ها در کنترل احساسات و هیجانات خیلی بهتر هستند و تیراندازی هم رشته‌ای است که آرامش خیلی دقیقی می‌خواهد، این که هیجانات سرکوب و استرس کنترل شود.

*این آرامش دنیای حرفه‌ای چقدر در روحیه تو تاثیر گذاشته است؟

من از بچگی شیطنت داشتم اما بچه‌ی خیلی آرام و ریلکسی بودم. شاید یک سری اتفاقاتی که چه‌های هم سن و سال من را هیجان‌زده می‌کند، من خیلی ریلکس و آرام با آن برخورد کنم. تیراندازی این حس ریلکس بودن را برای من تشدید کرده است و در زندگی‌ هم از آن استفاده می‌کنم. من خودم آدمی هستم که اگر از تیراندازی دور باشم حس آرامشم می‌رود و خیلی بی‌قرار می‌شوم،  واقعا وقتی از تفنگم دور هستم حس خیلی بدی دارم.

*طبق رکوردهای مسابقات جهانی می‌توان به مدال المپیک فکر کرد؟

سال 2018 قوانین تیراندازی به خاطر برابری جنسیتی تغییر پیدا کرده است، ما قبلا 40 تیر شلیک می‌کردیم اما الان 60 تیر است. نمی‌توان رکوردها را با دور قبلی المپیک مقایسه کرد و به دلیل تغییر قوانین شرایط مقداری سخت می‌شود. طبق  رکوردی که داریم فقط می‌توان گفت وارد فینال خواهیم شد و مهم‌ترین عاملی که موجب کسب مدال می‌شود، ورود به مرحله نهایی است. خیلی مهم است که با رکورد بالا وارد فینال شویم، باید در مرحله نهایی تمام تلاش خود را بکنیم چون بهترین‌های دنیا در فینال  هستند.

*برای به دست آوردن آرامش چه تمرینات ذهنی باید انجام داد؟

ریلکسیشن‌هایی که قبل از تمرین داریم خیلی مهم است، هر روز پیش از شروع تمرین 10 تا 15 دقیقه آرام‌سازی انجام می‌دهیم که در مسابقات وقتی تمرکزمان را از دست می‌دهیم می‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم و واقعا به ما کمک می‌کند.

*تا به حال از طرف اسپانسرها پیشنهاد داشتی؟

فعلا کم‌تر از 2 هفته است که سهمیه گرفتم و خبری از پیشنهاد اسپانسرها نشده است. امیدوارم این اتفاق بیفتد چون تیراندازی یک رشته پرهزینه‌ محسوب می‌شود.

*در فضای مجازی فعالیت داری؟

در فضای مجازی هستم ولی خیلی نه. این که این فضا مفید است یا مخرب بستگی دارد چطور از آن استفاده شود. چون واقعا نفراتی هستند که باعث می‌شوند روحیه ورزشکار از بین برود و انرژی منفی دارند. نمی‌شود گفت واقعا نباید در فضای مجازی بود چون در عصر  تکنولوژی هستیم و اگر نباشیم از دنیا جا می‌مانیم ولی طرز استفاده از آن مهم است.

*اهل استان ایلام هستید، چقدر این موضوع در گرایش به رشته تیراندازی تاثیرگذار بوده است؟

شاید گرایش بچه‌های غرب کشور  به تفنگ خیلی بیشتر باشد، چون به هر حال در خیلی از خانه‌ها تفنگ بادی داریم و وقتی وارد این رشته و سالن می‌شویم، خیلی برای ما غریبه نیست. بعضی وقت‌‌ها ممکن است سلاح را بیرون ببینیم و این گرایش خیلی بیشتر می‌شود. این موضوع تأثیر خوبی دارد و خیلی به ما کمک کرده است. شرایط تیراندازی استان خیلی کم است ولی با همان امکانات کم چون آن انگیزه را داریم، پیشرفت می‌کنیم.

*چقدر شرایط استان ایلام برای ورزش بانوان مهیا است؟

در رشته ما واقعا نیاز به تبلیغات احساس می‌شود. تنها راه ورود به رشته تیراندازی این است که در کلاس‌های هیات‌های استانی شرکت کنیم و در باشگاه‌ها تیر بزنیم. خیلی از رشته‌ها در مدرسه معرفی می‌شوند اما تیراندازی تقریبا رشته ناشناخته‌ای است و کم‌تر کسی دنبال آن می‌آید. خیلی از مردم جامعه فکر کنند که تیراندازی یک رشته پسرانه است و دخترها نمی‌توانند وارد آن شوند.

*اهل فوتبال یا رشته ورزشی دیگری هستید؟

خیلی فوتبالی نیستم و آن را زیاد دنبال نمی‌کنیم ولی تا حدودی می‌شود گفت تیم‌ها را می‌شناسم. به جز رشته خودمان والیبال را نگاه می‌کنم و مسابقات پینگ پنگ را خیلی دوست دارم. قبلا پینگ‌پنگ کار می‌کردم و مسابقاتش برای من جالب است.

*کنار نفرات باتجربه کار کردن چقدر می‌تواند تاثیرگذار باشد؟

اولین سهمیه المپیک را نجمه خدمتی کسب کرد و روحیه جدیدی به ما داد تا بجنگیم و بتوانیم کنار او در کاروان اعزامی باشیم. واقعا داشتن هم تیمی‌‌های المپیکی می‌تواند به ما کمک کند تا از  آرامش آن‌ها استفاده کنیم و از آن تحت کنترل بودن شرایطی که دارند کمک بگیریم و بتوانم به نتیجه‌ای که می‌خواهم برسم.

خبرنگار: پرفام ذاکرانی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تیراندازی تیم ملی جام جهانی جهان فدراسیون تیراندازی فوتبال والیبال خبرگزاری برنا المپیک 2020 تیم ملی تیراندازی آرمینا صادقیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۷۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای کسب سهمیه انفرادی المپیک ناامید نیستیم

سرمربی تیم ملی تنیس روی میز بانوان گفت: برای کسب سهمیه انفرادی المپیک ناامید نیستیم و تمام تلاش خود را می‌کنیم تا برای بار سوم به سهمیه برسیم. اردوی تیم ملی تنیس روی میز از سوم اردیبهشت شروع شده و تا زمان اعزام این اردو ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حمیده ایرانمنش درباره عملکرد تیم ملی تنیس روی میز بانوان در مسابقات فیدر جهانی چک، اظهار کرد: ندا شهسواری و مهشید اشتری خود را برای مسابقات انتخابی المپیک آماده می‌کنند. این مسابقات سطح بالایی داشت و ندا و مهشید با حریفان ایتالیایی و ژاپن بازی داشتند. شهسواری عملکرد خوبی برابر حریف ایتالیایی داشت، اما بازی را با پوئن نزدیک واگذار کرد.

وی افزود: اشتری نیز با بازیکن ژاپن بازی داشت و او هم بازی خوبی از خود نشان داد. هرچند حریفان آنها از نظر رنکینگ جهانی از پینگ‌پنگ‌بازان ما بالاتر بودند، اما دختران ما با وجود عملکرد خوب این بازی‌ها را واگذار کردند. هدف این بود تا نمایندگان کشورمان پیش از مسابقات انتخابی المپیک در اواخر اردیبهشت به میزبانی تاشکند ازبکستان در مسابقات باکیفیتی شرکت کنند.

سرمربی تیم ملی تنیس روی میز بانوان ادامه داد: شش سهمیه به آسیا دادند که هر سهمیه برای هر منطقه است. ما در آسیای میانه برای کسب سهمیه مسابقه می‌دهیم و کشورهای قزاقستان و ازبکستان رقبای ما و از نظر رنکینگ بهتر هستند. با توجه به آنالیز و تمرینات در تلاش هستیم تا به سهمیه برسیم. هرچند رقبای ما در مسابقات زیاد و در کمپ‌های مختلف آسیایی شرقی شرکت می‌کنند.

وی ادامه داد: ما با شرایط سخت اقتصادی امکان حضور در کمپ‌های بین‌المللی را نداریم. برای کسب سهمیه انفرادی المپیک ناامید نیستیم و تمام تلاش خود را می‌کنیم تا برای بار سوم به سهمیه برسیم. اردوی تیم ملی تنیس روی میز از سوم اردیبهشت شروع شده و تا زمان اعزام این اردو ادامه دارد.

ایرانمنش درباره گلایه شیما صفایی درباره حضور نیافتنش در انتخابی المپیک، اظهار کرد: پیش از آنکه به مسابقات قهرمانی جهان برویم، یک جلسه در فدراسیون گذاشتیم و مقرر شد تا براساس عملکرد ملی‌پوشان در رقابت‌های قهرمانی جهان شرکت کنند. در سال‌های گذشته هر سه ملی‌پوش ما در مسابقات شانس برابر داشتند و عملکرد آنها را ارزیابی کردیم و به یک‌باره تصمیم نگرفتیم تا شیما را اعزام نکنیم. هر بازیکنی در این شرایط انتخاب نشود، طبیعی است که ناراحت شود.

وی اضافه کرد: صفایی بازیکنی آتیه‌دار و خوب است و ما با ارزیابی عملکردها تصمیم گرفتیم تا در انتخابی المپیک نباشد. معیار ما بین بدتر و بهتر نبود. هر سه ملی‌پوش ما از بازیکنان ارزنده کشور هستند. به عنوان مربی هیچ تفاوتی بین آنها قائل نمی‌شوم. با توجه به عملکرد ملی‌پوشان در مسابقات قهرمانی جهان در بوسان کره جنوبی ندا شهسواری و مهشید اشتری بالاتر از صفایی بودند.

سرمربی تیم ملی تنیس روی میز گفت: هنوز رنکینگ جدید جهانی منتشر نشده و آخرین رنکینگ ملی‌پوشان مربوط به مسابقات فیدر جهانی آلمان بود که رنکینگ آنها ارتقا یافت و رنکینگ اشتری ۳۳۶، شهسواری ۳۹۷ و صفایی ۴۰۳ بود.

منبع: ایرنا کد خبر 748303

دیگر خبرها

  • در سال ۱۴۰۲ در ورزش خراسان رضوی چه گذشت؟
  • برگزاری روز نخست رقابت‌های بین المللی تنیس ساحلی
  • برای کسب سهمیه انفرادی المپیک ناامید نیستیم
  • رهسپار بر سکوی نخست مسابقات آزاد تفنگ پسران جوان
  • برنامه روز پنجم مسابقات تیراندازی
  • سریال ناکامی کاراته خوزستان ادامه دارد!
  • اولین دوره رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی قرعه‌کشی شد
  • مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ| فتحی قهرمان بزرگسالان شد
  • المپیک شگفتی‌ها
  • معرفی برگزیدگان مسابقات تیراندازی تفنگ و تپانچه بادی نیرو‌های مسلح در کرمان